Wedmore House

Bdlc wedmore house 04 courtyard wr Bdlc wedmore house 01 living kitchen wr Bdlc wedmore house 02 exterior wr Bdlc wedmore house 05 bedroom wr

Wedmore House

A privately developed shared house for a retired couple or group with live-in carers.

'It is a joy to live in this house. It is lovely, rational, filled with light, warm in winter, cool in summer, intimate for a couple and welcoming for small or large gatherings of friends. Guests love staying with us. Musicians love to perform here and recorded music sounds beautiful in the house.' Di &Syd

Beyond the front four rooms of the Victorian villa, we have created a light-filled ‘interior’ that extends from boundary wall to boundary wall, incorporating the courtyard. This double height light-weight space sits between two masonry ‘bookends’; being the original house and the new garage. The house contains a series of seperate suites with private studies and a central shared living space and kitchen.

Our initial architectural idea was to deal with the corner site by revealing the ‘section’ of the heritage streetscape. What happens when the usual pattern of preserving the front four rooms, and adding something contemporary to the back, occurs at a corner house? It is no longer concealed behind a heritage façade. We have attempted to reveal something about the transformation of the entire block, seen like a section of the block at the corner house.

Bdlc wedmore house 03 silber wr