The Shell

181130-macaulay final render Macaulay render stubb road final

The Shell

The Shell is a competition entry for medium density housing and a kindergarten on a gritty urban site. The Shell has a tough exterior contrasted with a soft interior courtyard garden. The circulation is expressed rather than embedded into the building providing passive surveillance and incidental communal space. Angled timber planters and balcony dividers are used to direct northern sunlight into the apartments and provide interanal privacy.

The internal garden is north facing and provides an area of respite from the surrounding busy roads. The development has floor to ceiling glazing facing the garden, while the exterior facing the road is masonry with reduced punched openings. The entry is created around a group of mature eucalypts.

181130-macaulay final render Macaulay render stubb road final

Contributors

Related Projects

SHARE